Grikių ir varškės kepsneliai


  30 minučių           2 porcijos           Vidutinis


Video LaMaistas.lt redakcijos

prod-stock-mushroom-big.jpg
  • 200 gramų varškės 9%
  • 3 šaukštai grikių miltų (arba paprastų)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 saujelė krapų (arba kitų žalumynų)
  • pagal skonį druskos
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
  • 200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
  • 150 mililitrų sultinio (ruošėme su Gallina Blanca grybų skonio kubeliais)
  • 1 vienetas svogūnų (nedidelio)
  • 1 šaukštas grietinės
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
  • 1 žiupsnelis krapų (nebūtina)
  • šiek tiek sviesto (arba aliejaus)

 

 

     
1.  
Į dubenį dedame varškę, virtus grikius, įmušame kiaušinį. Beriame kmynus, pipirų, druskos įspaudžiame česnaką. Šaukštu arba šakute viską gerai ištriname.
     
2.  
Suberiame grikių miltus bei smulkintus krapus ir gerai išmaišome. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - priklausys nuo varškės drėgnumo. Jų dėkite tiek, kad masė būtų rankomis formuojama, bet ne kieta.
     
3.  
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek sviesto arba aliejaus. Rankomis formuojame kepsnelius. Juos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies gražiai apkepdami iš abiejų pusių.
     
4.  
Kol kepa kepsneliai, pasiruošiame pievagrybių padažą. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepiname smulkintą svogūną. Dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir maišydami kepame iki pievagrybiai susileis ir skystis nuo jų nugaruos. Dedame miltus ir maišydami pakepiname apie minutę.
     
5.  
Pasiruošiame sultinį - karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelį (jeigu norite intensyvaus skonio padažo, tirpinkite visą kubelį, o jeigu švelnesnio skonio - pusę kubelio). Sultinį pilame į keptuvę su pievagrybiais ir maišydami pakaitiname porą minučių, kad padažas truputį sutirštėtų.
     
6.  
Nuimame padažą nuo ugnies, dedame grietinę, beriame krapus ir išmaišome. Paragaujame, jeigu norisi, papildomai pagardiname druska ir pipirais.
     
7.  
Kepsnelius patiekiame su padažu.

 


Medžiagą paruošė laMaistas

 

Kontaktai


THE GB FOODS, S.A.
Plaça Europa 42
L’Hospitalet de Llobregat
08902 Barcelona, Spain


PARDAVĖJAS: UAB „Sanitex“