Veršiena su medumi
40 minučių 2-3 porcijos Vidutinis
 
-
1 kg veršienos
-
2 svogūnai
-
2 morkos
-
1 česnako skiltelė
-
1 šaukštas medaus
-
Pusės citrinos sulčių
-
250 ml sauso balto vyno
-
-
Sviestas
|
 |
|
Į prikaistuvį įdėti sviesto ir pakepinti gabaliukais supjaustytą veršieną. |
|
|
|
 |
|
Sudėti nuskustas ir gabaliukais supjaustytas morkas, supjaustytus česnaką ir svogūnus, įdėti sultinio kubelį, supilti vyną ir stiklinę vandens. |
|
|
|
 |
|
Uždengti ir virti ant nestiprios ugnies apie valandą. Ištirpinti medų citrinos sultyse ir, supylus į prikaistuvį, dar patroškinti. |
|
|
|
 |
|
Nupilti prikaistuvyje susidariusį skystį ir, sutirštinus jį miltais bei pagardinus sviestu, patiekti kaip padažą prie karštos veršien |
|