Grybų sriuba su česnakine fokačia
1 valanda 40 minučių 2-3 porcijos Vidutinis


 |
|
Paruoškite fokačią. Išvakarėse česnaką nulupkite ir sutrinkite peiliu. Į dubenėlį įpilkite 50 ml alyvų aliejaus, sudėkite česnaką, uždenkite ir palikite nakčiai. |
|
|
|
 |
|
Į didelį dubenį įsijokite miltus su druska. Suberkite mieles, įpilkite 25 ml aliejaus ir 150 ml vandens. Užminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite bent 6 minutes. Vėl įdėkite į dubenį, uždenkite ir palikite 1 valandai. |
|
|
|
 |
|
Ištirpinkite jūros druską 1 valgomajame šaukšte karšto vandens. Leiskite atvėsti. Tešlą paminkykite ir rankomis ištieskite ant aliejumi suteptos kepimo skardos. Apipurkškite sūriu vandeniu. Keliose vietose tešlą pradurkite šakute. Gausiai sutepkite fokačią česnakiniu aliejumi. Palikite 1 valandai. Kepkite iki 200° С įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. |
|
|
|
 |
|
Paruoškite grybų sriubą su lakštiniais „Gallina Blanca“. Tiekite į stalą su česnakine fokačia. |
|