Istorija

Bendrovės „Gallina Blanca“

Bendrovės „Gallina Blanca“ – greito paruošimo maisto produktų gamybos lyderės – istorija prasidėjo 1936 m. Ispanijoje, kai jos įkūrėjas Luisas Carulla i Canalsas nusprendė savo veiklą sutelkti maisto produktų gamybos sektoriuje.

Namų sąlygomis naudodamas paprastą rankinę mašinėlę, šiandien galbūt atrodančią keistai, tačiau tuo metu tapusią naujove maisto produktų gamyboje, Luisas Carulla i Canalsas drauge su žmona pradėjo „stebuklingų“, ženklu „Gallina de Oro“ („Auksinė višta“) pažymėtų sultinio kubelių gamybą. Šie produktai lengvino darbą virtuvėje ir darė patiekalus maistingesnius. 1939 m. Barselonoje buvo atidarytas pirmasis „Gallina Blanca“ fabrikas. Nuo tos akimirkos prasidėjo nuostabus bendrovės kelias į žymiausios pasaulyje bendrovės vietą.

Gallina Blanca istorija

1937 m.

Gegužės mėnesį Lluis Carulla i Canals, kupinas jaunatviško entuziazmo, nusprendė nusivilkti teisininko mantiją ir įsteigti kompaniją. Tai buvo kompanija „Gallina de Oro“ (“Auksinė višta”), kurios vardas buvo netrukus pakeistas į „GALLINA BLANCA S.A.“ (“Baltoji višta”).

„Gallina Blanca“ perėmė geriausias Katalonijos virtuvės tradicijas, – katalonai visuomet garsėjo kulinariniais sugebėjimais, tačiau kompanijos šis sumanymas buvo skirtas maisto kokybei gerinti ir darbui virtuvėje palengvinti.

1938 – 1946 m.

“Įvairovė arba galas”. Kompanijos komercinė filosofija – mūsų produktas turi būti bet kuriame virtuvės kampelyje ir visuomet po ranka. „Gallina Blanca“, kurios pagrindinė verslo produkcija iš pradžių buvo sultinių kubeliai, užpildė Ispanijos rinką gausiu produktų asortimentu: kepiniais, nealkoholiniais gėrimais, gazuotu vandeniu, o vėliau ir mineraliniu vandeniu.

Taip pat buvo siūlomi dehidratuoti padažai, derantys prie daugelio patiekalų, ypač mėsos. Kompanija nepamiršo ir vaikų – rinkoje pasirodė „Maizcream“, jau nekalbant apie saldymedžio lazdeles, saldainius ir “saldžios gumos” plyteles, o netrukus ir kramtomąją burbulinę gumą.

1950 m.

Pasirodė naujas trijų rūšių sultinys „AVECREAM“ (vištienos sultinys, jauniklės vištos sultinys ir vištos krūtinėlės sultinys). Netrukus kilo poreikis gaminti juos masinės gamybos būdu.

1955 m.

Ssan Joan Despi rajone, Barselonos priemiestyje, buvo pastatytas ypač modernus, sultinius ir sriubas gaminantis, fabrikas. Naujų patalpų plotas sudarė 150.000 kvadratinių metrų.

Šalia jų iškilo pirmasis vištų ūkio pastatas su erdvia inkubatoriaus patalpa ir vištide, kuriose užaugintų vištų mėsa ir mėsos ekstraktas buvo tiekiamas sriubų ir sultinių gamybai.

1947 – 1956 m.

Buvo Išplėstas produktų asortimentas – pradėtos gaminti tirpios sriubos linija.

1957 m.

Tudela (Navarre) buvo įkurtas dehidratuotų daržovių fabrikas. Fabrike buvo sumontuoti patys moderniausi įrengimai. Tudela fabrikas veikė iki 1969 m., kol nebuvo pasirinkti patikimi, galintys patenkinti augančius kompanijos poreikius, tiekėjai.

1962 m.

„Gallina Blanca“ produktų kokybė sulaukė tarptautinio pripažinimo, kai ši kompanija, vienintelė iš kitų užsiimančių sriubų ir sultinių gamyba, Briuselio parodoje buvo apdovanota „Prix d’Honneur“.

1964 m.

Buvo sudarytas „Gallina Blanca S.A.“ ir „Borden Inc.“ (JAV) susivienijimas. „Gallina Blanca“ gavo galimybę patekti į naujas rinkas.

1978 m.

Pradėta vykdyti tarptautinė veikla: kompanijos produktai pasiekė Vakarų Afriką, Artimųjų Rytų šalis, Japoniją ir Pietų Ameriką.

1980 m.

Buvo pastatytas pirmasis fabrikas Afrikoje.

1985 m.

Rinkai buvo pristatytos produktų linijos „Sopinstant“ tirpios sriubos atskiruose pakeliuose. Kiekvienas galėjo mėgautis savo mėgstamomis sriubomis.

1995 m.

„Gallina Blanca“ pradėjo veiklą buvusiose TSRS respublikose (taip pat Baltijos šalyse).

1998 m.

Nuspręsta stiprinti pozicijas Rusijoje: buvo atidarytas „Gallina Blanca“ produktų fabrikas.

2000 m.

Kompanija išplėtė savo veiklą „gretutinių“ produktų kategorijose: buvo nupirktas „El Pavo“ šviežių ir sausų kietos tešlos gaminių (makaronų) gamintojas. Ispanijos rinkai buvo pristatytas skystas sultinys pakeliuose.

2002 m.

Kompanija pradėjo atvėsintų/sušaldytų produktų gamybą.

2005 m.

Ispanijos rinkos klientams buvo pateikta nauja sultinio forma – atskiruose plastmasiniuose puodeliuose vartojimui paruošti sultiniai.

2007 m.

Gallina Blanca SA susijungė su Star Italia SpA. Naujasis kompanijos pavadinimas Gallina Blanca Star.

2013 m.

Pradėti gaminti naujieji greitai paruošiami užkandžiai YATEKOMO.

2015 m.

Nuspresta pakeisti ne tik pavadinimą, bet ir visą kompanijos korporatyvinį identitetą. Naujasis pavadinimas – GBfoods.