Klausimai ir atsakymai

Kuo birus sultinys skiriasi nuo sultinio kubelio?

Rankoje sutrupinę kubelį, gausite birius miltelius. Kubelį patogu naudoti verdant sriubas, koldūnus, ruošiant garnyrus. Birus sultinys šiems patiekalams taip pat tinka, tačiau jį ypač patogu naudoti, gaminant antruosius patiekalus.

Rankoje sutrupinę kubelį, gausite birius miltelius. Kubelį patogu naudoti verdant sriubas, koldūnus, ruošiant garnyrus. Birus sultinys šiems patiekalams taip pat tinka, tačiau jį ypač patogu naudoti, gaminant antruosius patiekalus.

Sultinio kubeliai „Gallina Blanca“ – tai natūralių produktų mišinys. Juose yra vištienos, jautienos, kiaulienos (atsižvelgiant į tai, kokios rūšies sultinys), riebalų, druskos, miltų, daržovių ir prieskonių. Visos šios sudedamosios dalys yra išdžiovintos pasitelkus šiuolaikines technologijas ir parenkamos specialiomis proporcijomis. Paruoštas mišinys presuojamas – jam suteikiama kubelio forma, o tada kubelis fasuojamas į pakuotę, kuri patikimai apsaugo gaminį nuo šviesos, drėgmės ir kitokio aplinkos poveikio. Gamybos procese užtikrinama nepriekaištinga higiena ir tarptautinių maisto pramonei nustatytų normų laikymasis.

Naudojama dehidratuota (džiovinta) mėsa arba mėsos ekstraktas. Į specialius fabrikus tiekiama šviežia mėsa. Mėsa pirmiausiai kruopščiai patikrinama, o tada verdama ir džiovinama tol, kol tampa milteliais. Tada džiovinta mėsa tiekiama į „Gallina Blanca“ fabrikus, kuriuose ji sumaišoma su kitomis sudedamosiomis dalimis.

Visų rūšių sultinio kubeliuose yra džiovintų daržovių ir prieskonių, tokių kaip svogūnai, česnakai, morkos, salierai, bulvės, burokėliai, petražolės, pipirai. Naudojamas tik natūralus dažiklis – karamelė.

Neniekinkite pirmųjų patiekalų! Jie privalo būti įtraukti į Jūsų meniu. Štai dešimt priežasčių:

  • Sriuba – geriausia pietų pradžia, nes ji paruošia Jūsų skrandį kitiems patiekalams.
  • Sriuba neleidžia organizmui prarasti skysčių ir padeda kompensuoti kietųjų medžiagų perteklių, kuris ypač būdingas šiuolaikiniam racionui.
  • Sriuba stimuliuoja skrandžio sieneles ir padeda geriau įsisavinti maistą.
  • Sriuba padeda geriau subalansuoti Jūsų racioną, nes ją sudaro įvairiausios sudedamosios dalys (mėsa, daržovės ir pan.), kurios leidžia patenkinti įvairius jūsų organizmo poreikius.
  • Valgant sriubą organizmas gauna ribotą kiekį pačios įvairiausios kilmės ir subalansuotos sudėties kalorijų.
  • Didelis sriubų pasirinkimas leidžia patenkinti kiekvieno skonį. Būtinai rasite mėgstamą sriubą!
  • Karšta sriuba tonizuoja organizmą ir palaiko jį tuo momentu, kai tai ypač būtina, – virškinimo pradžios momentu.
  • Sriuba puikiai dera su visais antraisiais patiekalais ir idealiai juos papildo.
  • Sriuba tinka kiekvienam skrandžiui, net pačiam jautriausiam.
  • Kadangi yra daugybė sriubos receptų, ir ji lengvai virškinama – sriuba niekada neatsibosta ir visada teikia malonumą.

Daugelyje sriubų naudojama dehidratuota (džiovinta) mėsa arba mėsos ekstraktas, kurių perdirbimo technologija užtikrina mikrobiologinį saugumą ir padeda išsaugoti skonio savybes.

Visų rūšių sriubose yra daržovių ir prieskonių. Šiuo atveju kalbama apie dehidratuotas daržoves, tokias kaip svogūnai, pomidorai, česnakai, salierai, morkos, pastarnokai, bulvės ir t. t.

Taip pat naudojami įvairūs prieskoniai. „Gallina Blanca“ sriubose yra tik natūralūs dažikliai, tokie kaip karamelė.

Dažniausiai naudojami taip vadinamieji aromato ir skonio stiprikliai – tokie kaip druska arba gliutamatas, kurie apskritai pabrėžia viso produkto skonį.

Natrio gliutamatas (Е–621) – viena iš amino rūgščių (t. y., gliutamo rūgšties) druskų. Ši rūgštis gamtoje randama daugelyje produktų, kuriuos mes valgome: sūryje, piene, kiaušiniuose, žuvyje, džiovintose daržovėse ir grūdinėse kultūrose. Šios amino rūgšties yra daugelyje baltyminių junginių, kuriuos taip pat vartojame maistui. Paprastai ji išgaunama iš melasos, cukrinių runkelių, cukranendrių arba tapijokos.

Visos sudedamosios dalys, pažymėtos kodu su raide E, – tai maisto priedai, kuriuos vartoti maistui leidžia Europos Sąjungos sveikatos apsaugos institucijos. Jie yra plačiai naudojami šiuolaikinėje maisto pramonėje.

Bendrovė „Gallina Blanca“

Greito paruošimo maisto produktų gamybos lyderės – istorija prasidėjo 1936 m. Ispanijoje, kai jos įkūrėjas Luisas Carulla i Canalsas nusprendė savo veiklą sutelkti maisto produktų gamybos sektoriuje.