60 min.
4 skaičius

Grybų rizotas

​​Spausdinti
​​Siųsti

​​Sudėtis

2 kubeliai „Gallina Blanca“ grybų sultinio
300 g „Arborio“ ryžių
200 šviežių pievagrybių
1 svogūno galvutė
1 skiltelė česnako
20 g tarkuoto parmezano sūrio
50 g + 1 arbatinis šaukštelis sviesto
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus
4 valgomieji šaukštai sauso baltojo vyno
druskos pagal skonį

​​Metodas

  1. Iš dviejų sultinio „Gallina Blanca“ kubelių paruoškite 1 l grybų sultinio. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų ir 10 minučių kepkite grybus, kol iškeps. Uždenkite ir padėkite į šalį.
  2. Nuvalykite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką. Puode įkaitinkite sviestą ir 7 minutes pakepinkite svogūną. Suberkite ryžius ir pamaišydami kepkite 2 minutes.
  3. Supilkite sausą vyną ir troškinkite, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite 1 samtį sultinio, maišydami troškinkite, kol visas sultinys susigers. Toliau pilkite sultinį po samtį ir maišydami troškinkite, kol visas skystis susigers. Tai truks maždaug 20 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
  4. Sudėkite į rizotą apkeptus grybus, sumaišykite ir palikite pastovėti 3 minutes. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto ir sudėkite parmezaną. Sumaišykite ir patiekite į stalą.
  5. Šiam itališkam patiekalui tinka ne bet kokie ryžiai, o tik minkšti ir gerai išverdantys – tokie, kaip, pavyzdžiui, itališki ryžiai „Arborio“. Prieš gaminimą šių ryžių jokiu būdu negalima plauti, kad nuo jų paviršiaus nebūtų pašalinti krakmolo grūdeliai, kurie ir suteikia tokią švelnią struktūrą.
  6. Vynas patiekalui suteikia švelnų ir gaivų skonį, o alkoholis visiškai išgaruoja.
Panašūs receptai

Bendrovė „Gallina Blanca“

Greito paruošimo maisto produktų gamybos lyderės – istorija prasidėjo 1936 m. Ispanijoje, kai jos įkūrėjas Luisas Carulla i Canalsas nusprendė savo veiklą sutelkti maisto produktų gamybos sektoriuje.