40 min.
6 skaičius

Vištienos ir daržovių užpiltinė

​​Spausdinti
​​Siųsti

​​Sudėtis

1 kubelis „Gallina Blanca“ vištienos sultinio su krapais ir petražolėmis
3 vištienos krūtinėlės
300 g morkų
300 g žiedinių kopūstų
20 g želatinos
2 žalio baziliko šakelės
tarkuota vienos citrinos žievelė
žiupsnelis muskato riešuto

​​Metodas

  1. Vištienos krūtinėles nuplaukite, sudėkite į puodą su 1 l vandens ir užvirinkite. Nugriebkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės, pasūdykite ir virkite 15 minučių. Krūtinėles išimkite. Į nuovirą įdėkite kubelį „Gallina Blanca“ vištienos sultinio su krapais ir petražolėmis, pavirkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite krūtinėlėms atvėsti. Tada supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Šiek tiek sultinio įpilkite į dubenėlį ir jame ištirpinkite želatiną.
  2. Morką nuvalykite ir supjaustykite skritulėliais. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir išskirstykite nedideliais žiedynais. Sudėkite daržoves į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite 7 minutes, kol išvirs. Išpilkite į kiaurasamtį ir leiskite atvėsti. Baziliką nuplaukite, nusausinkite ir suskirstykite lapeliais. Mažus lapelius palikite, kokie yra, o didelius supjaustykite.
  3. Į dubenėlį suberkite susmulkintus žalumynus, muskato riešutą ir supilkite ištirpintą želatiną. Įpilkite 2 stiklines sultinio ir kruopščiai išmaišykite. Įpilkite šiek tiek gauto mišinio į stačiakampę arba apvalią formą neaukštais kraštai ir 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
  4. Į formą sudėkite vištienos gabalėlius ir daržoves, pabarstykite citrinos žievele, supilkite likusį sultinį su želatina ir vėl padėkite į šaldytuvą, kol patiekalas visiškai sustings.
Panašūs receptai

Bendrovė „Gallina Blanca“

Greito paruošimo maisto produktų gamybos lyderės – istorija prasidėjo 1936 m. Ispanijoje, kai jos įkūrėjas Luisas Carulla i Canalsas nusprendė savo veiklą sutelkti maisto produktų gamybos sektoriuje.