Grybų rizotas


  1 valanda         4 porcijos           Vidutinis


  • 2 kubeliai „Gallina Blanca“ grybų sultinio
  • 300 g „Arborio“ ryžių
  • 200 šviežių pievagrybių
  • 1 svogūno galvutė
  • 1 skiltelė česnako
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 50 g + 1 arbatinis šaukštelis sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus
  • 4 valgomieji šaukštai sauso baltojo vyno
  • druskos pagal skonį

 

 

 

 
Iš dviejų sultinio „Gallina Blanca“ kubelių paruoškite 1 l grybų sultinio. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų ir 10 minučių kepkite grybus, kol iškeps. Uždenkite ir padėkite į šalį.
     
 
Nuvalykite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką. Puode įkaitinkite sviestą ir 7 minutes pakepinkite svogūną. Suberkite ryžius ir pamaišydami kepkite 2 minutes.
     
 
Supilkite sausą vyną ir troškinkite, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite 1 samtį sultinio, maišydami troškinkite, kol visas sultinys susigers. Toliau pilkite sultinį po samtį ir maišydami troškinkite, kol visas skystis susigers. Tai truks maždaug 20 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
     
 
Sudėkite į rizotą apkeptus grybus, sumaišykite ir palikite pastovėti 3 minutes. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto ir sudėkite parmezaną. Sumaišykite ir patiekite į stalą.
     
 
Šiam itališkam patiekalui tinka ne bet kokie ryžiai, o tik minkšti ir gerai išverdantys – tokie, kaip, pavyzdžiui, itališki ryžiai „Arborio“. Prieš gaminimą šių ryžių jokiu būdu negalima plauti, kad nuo jų paviršiaus nebūtų pašalinti krakmolo grūdeliai, kurie ir suteikia tokią švelnią struktūrą.
     
 
Vynas patiekalui suteikia švelnų ir gaivų skonį, o alkoholis visiškai išgaruoja.

 

Kontaktai


THE GB FOODS, S.A.
Plaça Europa 42
L’Hospitalet de Llobregat
08902 Barcelona, Spain


PARDAVĖJAS: UAB „Sanitex“