Jambalaya


  40 minučių         6 porcijos           Paprastas


  • 2 valgomieji šaukštai „Gallina Blanca“ biraus vištienos sultinio
  • 2 vištienos filė
  • 250 g dešrelių
  • 1 svogūno galvutė
  • 1 žalioji paprika
  • 1 saliero stiebas
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 stiklinės ryžių
  • 3 lauro lapai
  • 0,25 arbatinio šaukštelio Kajenos pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis aštraus padažo
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

 

 

 
Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite pusapskritimiais, česnaką susmulkinkite. Papriką ir salierą nuplaukite. Papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, prieš tai pašalinę šerdį, o salierus – nedideliais griežinėliais.
     
 
Vištienos krūtinėlę ir dešreles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 5 minutes kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėkite svogūnus, česnaką, papriką ir salierus. Įberkite Kajenos pipirų, juodųjų pipirų ir druskos, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
     
 
Suberkite ryžius, kepkite 2 minutes. Įpilkite 1 l vandens. Įdėkite lauro lapą. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį, įberkite 2 valgomuosius šaukštus biraus „Gallina Blanca“ vištienos sultinio, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.
     
 
Pagardinkite aštriu padažu ir tiekite į stalą.
     
 
Šis patiekalas priklauso taip vadinamai kadžunų virtuvei, kuri pasirodė Naujajame Orleane daugiau nei prieš šimtmetį. Joje natūraliai dera vietinės indėnų, Afrikos vergų ir prancūzų kolonistų virtuvės metodai ir sudedamosios dalys.

 

Kontaktai


THE GB FOODS, S.A.
Plaça Europa 42
L’Hospitalet de Llobregat
08902 Barcelona, Spain


PARDAVĖJAS: UAB „Sanitex“