Paelija


  50 minučių         8-10 porcijų           Vidutinis


  • 2 kubeliai „Gallina Blanca“ grybų sultinio
  • 500 g ryžių
  • žiupsnelis šafrano
  • 2 vištienos filė
  • 1 svogūno galvutė
  • 2 skiltelės česnako
  • 6 stambūs pomidorai
  • 2 raudonos saldžiosios paprikos
  • 500 g valytų midijų
  • 500 g stambių valytų krevečių
  • 2 valgomieji šaukštai maltos paprikos
  • 4,5 valgomojo šaukšto alyvų aliejaus
  • žaliųjų petražolių
  • 2 citrinos

 

 
Paruoškite 1 l grybų sultinio. Tam užvirinkite 1 l vandens, sudėkite grybų sultinio „Gallina Blanca“ kubelius, išmaišykite ir po 5 minučių nukelkite nuo ugnies.
 
 
Svogūną ir česnaką nuvalykite ir smulkiai sukapokite. Paprikas nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, prieš tai pašalinę šerdį. Pomidorus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Šafraną ištirpinkite 1 valgomajame šaukšte šalto virinto vandens. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ryžius perplaukite.
     
 
Įkaitinkite didelę keptuvę. Į ją įpilkite 0,5 valgomojo šaukšto aliejaus ir sudėkite vištieną. Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Nenuimdami keptuvės nuo ugnies, vištienos gabalėlius perdėkite į dubenėlį. Įpilkite dar 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus, česnaką ir saldžiąsias paprikas. Vis pamaišydami kepkite 4 minutes. Supilkite likusį aliejų, sudėkite papriką ir ryžius. Gretai išmaišykite. Kepkite 2 minutes.
     
 
Į keptuvę sudėkite pomidorų minkštimą ir šafraną su vandeniu. Išmaišykite ir troškinkite 2 minutes. Supilkite grybų sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite neuždengtą, nemaišydami tol, kol susigers visas skystis.
     
 
Sudėkite į paeliją krevetes. Uždenkite keptuvę folijos lakštu ir troškinkite dar 3 minutes, kol bus ištroškintos krevetės. Midijas perplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite 3 minutes. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinas nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalais.
     
 
Paeliją pabarstykite petražolėmis. Ant viršaus uždėkite citrinos gabalėlius.
     
 
Paelija – klasikinis ispanų virtuvės patiekalas. Skirtingose Ispanijos provincijose paelija gaminama skirtingai, greta jūros gėrybių dedama ne tik vištiena, bet ir kiauliena ar jūrų žuvų filė. Tačiau visuose receptuose išlieka pagrindinės šio patiekalo sudedamosios dalys – šafranu pagardinti ryžiai, pomidorai ir alyvų aliejus. Paelija gaminama ir tiekiama į stalą didelėje ketinėje keptuvėje, kuri taip pat vadinama „paelija“.

 

Kontaktai


THE GB FOODS, S.A.
Plaça Europa 42
L’Hospitalet de Llobregat
08902 Barcelona, Spain


PARDAVĖJAS: UAB „Sanitex“