Plikytos tešlos virtinukai su vištiena ir varškės padažu


  45 minučių           4 porcijos           Vidutinis


Video LaMaistas.lt redakcijos

prod-stock-chicken-big.jpg
  • 320 gramų kvietinių miltų (paprastų, ne ekstra ar karališkų)
  • 200 mililitrų pieno
  • 35 gramai sviesto
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • 500 gramų vištienos faršo (arba kitos mėgiamos mėsos)
  • 1 vienetas svogūnų (nedidelio)
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštelis džiovintas čiobrelis (nebūtina)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirų
  • 1.5 litro sultinio (naudojome Gallina Blanca vištienos skonio)
  • 180 gramų varškės 9%
  • 180 gramų jogurto, natūralaus
  • 2 skiltelės česnako
  • pagal skonį druskos

 

 

     
1.  
Pieną supilti į prikaistuvį. Ten pat sudėti sviestą ir suberti druską. Maišant kanitinti iki pienas užvirs.
     
2.  
Šį karštą mišinį pilti ant miltų ir gerai išmaišyti. Luktelti kelias minutes, kad masė atvėstų, o tada užminkyti tešlą. Minkyti reikėtų bent 7-10 minučių, kad tešla būtų vientisa, elastinga. Dubenį su tešla uždengti rankšluostėliu ir palikti pastovėti apie 15 minučių (galima šį žingsnį praleisti, bet pastovėjusi tešla geriau kočiojasi).
     
3.  
Tuo tarpu pasiruošti koldūnų įdarą. Maltą vištieną sudėti į dubenį. Įtarkuoti svogūną, česnaką, berti čiobrelius, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti.
     
4.  
Imti po gabalą tešlos ir plonai iškočioti (1-2 mm storio). Puodeliu arba stikline išspausti apskritimus. Į kiekvieno apskritimo centrą dėti po šaukštelį vištienos įdaro. Apskritimą sulenkti per pusę formuojant pusmėnulį ir spaudžiant pirštais gerai suklijuoti kraštelius (jeigu sunkiau liptų, patepkite trupučiu vandens). Tada pusmėnulio galus sujungti vieną su kitu kaip parodyta video.
     
5.  
Puode užvirinti vandį ir jame ištirpinti sultinio kubelius. Į verdantį vandenį sudėti paruoštus virtinukus ir virti ant vidutinės ugnies apie 7-8 minutes. Tada išgriebti kiaurasamčiu.
     
6.  
Šiuos virtinukus labai skanu valgyti su pikantišku varškės padažu, kuris ruošiamas be galo paprastai. Į dubenį beriama varškė, dedamas jogurtas, įspaudžiamas česnakas, dedama pagal skonį druskos ir viskas sutrinama iki vientiso kremo.

 


Medžiagą paruošė laMaistas

Kontaktai


THE GB FOODS, S.A.
Plaça Europa 42
L’Hospitalet de Llobregat
08902 Barcelona, Spain


PARDAVĖJAS: UAB „Sanitex“