Vištienos ir daržovių užpiltinė
40 minučių 6-8 porcijos Vidutinis


 |
|
Vištienos krūtinėles nuplaukite, sudėkite į puodą su 1 l vandens ir užvirinkite. Nugriebkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės, pasūdykite ir virkite 15 minučių. Krūtinėles išimkite. Į nuovirą įdėkite kubelį „Gallina Blanca“ vištienos sultinio su krapais ir petražolėmis, pavirkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Leiskite krūtinėlėms atvėsti. Tada supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Šiek tiek sultinio įpilkite į dubenėlį ir jame ištirpinkite želatiną. |
|
|
|
 |
|
Morką nuvalykite ir supjaustykite skritulėliais. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir išskirstykite nedideliais žiedynais. Sudėkite daržoves į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite 7 minutes, kol išvirs. Išpilkite į kiaurasamtį ir leiskite atvėsti. Baziliką nuplaukite, nusausinkite ir suskirstykite lapeliais. Mažus lapelius palikite, kokie yra, o didelius supjaustykite. |
|
|
|
 |
|
Į dubenėlį suberkite susmulkintus žalumynus, muskato riešutą ir supilkite ištirpintą želatiną. Įpilkite 2 stiklines sultinio ir kruopščiai išmaišykite. Įpilkite šiek tiek gauto mišinio į stačiakampę arba apvalią formą neaukštais kraštai ir 15 minučių padėkite į šaldytuvą. |
|
|
|
 |
|
Į formą sudėkite vištienos gabalėlius ir daržoves, pabarstykite citrinos žievele, supilkite likusį sultinį su želatina ir vėl padėkite į šaldytuvą, kol patiekalas visiškai sustings. |
|